Dit jaar wat eerder dan anders was de tweedaagse toertocht naar Enkhuizen. Op vrijdagavond eerst lekker samen vis eten op de haven. Een oude ‘WVM’ traditie. Dit keer stond sliptong en kibbeling op het menu. Om zo veel mogelijk leden de gelegenheid te geven mee te eten, begonnen we wat later. Naast de toertochtdeelnemers waren ook de andere leden uitgenodigd. Een prachtige opkomst met ook een aantal niet-ligplaatshouders. Heel leuk om ook die te leren kennen. De bar was natuurlijk open en het eetfestijn

ging geruisloos over in de vrijdagavondborrel. Gelukkig hadden de barkeepers een degelijke cursus gehad om alles in goede banen te kunnen leiden. Er zijn 41 consumptiekaarten verkocht!

Op de zaterdagochtend om 9 uur palaver (met 1 ‘l’). Vroeg voor sommigen. Zeker ook omdat de regen nog zo lekker op de kajuit tikte. Gelukkig was iedereen er op tijd en knapte het weer snel op. Na een korte uitleg hebben we besloten een half uurtje later dan gepland zo veel mogelijk gezamenlijk te vertrekken. Een prachtig gezicht om die 21 boten samen te zien wegvaren.

01groter

De zeil- of motortocht  naar Enkhuizen verliep prima. In het begin nog een lekker briesje, maar helaas zakte de wind toch behoorlijk in. De Dehler 34 van Geert en Wilma was een van de weinige boten die het hele stuk op zeil deed. Met spinnaker! Rond een uur of 5 waren de meeste boten binnen. In de Buyshaven was voldoende plek en lagen we mooi beschut en redelijk dicht bij elkaar. Er moest nog snel taart gehaald worden en al snel stond de slager voor het hek. Alles mooi klaar gezet bij de Kombuys. Een mooie en praktische groepsaccommodatie met voldoende tafels, stoelen en een koelkast. Nog een hele logistiek om daar al onze drankjes gekoeld op de juiste plek te krijgen. Vooral ook dankzij handige koelboxen en de goede zorgen van een ieder verliep dit probleemloos. Heerlijk was het. Goed vlees, prima salades lekker buiten in de avondzon.  Na het eten binnen samen zingen. Wederom een erg gezellige avond!

De volgende ochtend al weer samen naar de Kombuys. Eigen koffie mee en gebak van de Hema. Oei, dat was nog maar net genoeg. Dat hapte lekker weg. Na een korte toespraak van de voorzitter, met een prachtig beeld van de Martha Johanna als de ‘Vliegende Hollander’, snel terug naar Makkum. Er was ruim voldoende wind en in de loop van de middag zou het kunnen gaan regenen. Erg prettig dat de wind gedraaid was. Ruime wind, kracht 5 retour. Dat ging vlot. Mooi op tijd en zonder brokken allemaal weer in Makkum. Na een afsluitend borreltje in het clubhuis en de financiële afhandeling zat het er al weer op. Ik denk dat we kunnen terugkijken op een geslaagde toertocht!

Johannes

Rommert

Jolling