Om in aanmerking te komen voor een ligplaats hanteren we een wachtlijst.

De belangstelling is groot, in 2023 staan er zo’n 35 gegadigden op de wachtlijst. We hebben 66 ligplaatsen in verschillende maten. Het verloop is niet heel groot, elk jaar komen er een paar ligplaatsen vrij die we kunnen toewijzen. De ligplaatsen zijn in principe alleen voor zeilboten.

Sinds 2023 hanteren we voor toewijzing van een ligplaats een prioritering op basis van de reisafstand naar Makkum. In het kort komt het er op neer dat als je dichter bij Makkum woont, je een grotere kans op een ligplaats hebt dan wanneer je verder weg woont. Als je woonachtig bent buiten Friesland kan het daarom heel lang duren voordat je een ligplaats kunt krijgen. Van tevoren is niet te zeggen hoe lang het gaat duren. Het is ook afhankelijk van de afmetingen van de boot e.d.

Verder is van belang dat je je realiseert dat onze haven een verenigingshaven is en niet een commerciële haven waar je gefaciliteerd wordt. We onderhouden de haven met elkaar, organiseren evenementen, draaien kantinediensten,  havenmeesterdiensten etc. We verwachten van ligplaatshouders dan ook dat ze actief worden binnen de vereniging. Om wederzijds de verwachtingen duidelijk te krijgen wordt daarom met belangstellenden voor een ligplaats een ‘wachtlijstgesprek' gevoerd. Soms kan dat aanleiding zijn om toch af te zien van een aanvraag tot ligplaats.

Ligplaatsen zijn alleen beschikbaar voor leden van de vereniging.

Het stappenplan voor een plek op de wachtlijst is daarom als volgt:

  1. Maak je belangstelling voor een plek op de wachtlijst kenbaar aan de secretaris via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam en telefoonnummer
  2. De secretaris neemt contact op om een ‘wachtlijstgesprek’ te plannen.
  3. Na een positief wachtlijstgesprek volgen de volgende stappen
  4. Meld je aan als lid (als je dat nog niet was)
  5. Vul het formulier “aanvraag ligplaats WVM” in.
  6. De kosten voor aanmelden wachtlijst bedragen €50. Je ontvangt een factuur voor €50,= inschrijfgeld en eventueel voor de contributie voor het lidmaatschap (€50 + €5 administratiekosten bij aanmelding).
  7. De inschrijving is compleet als de contributie, het inschrijfgeld en het inschrijfformulier is ontvangen.

Let op: het aanvraagformulier moet elk jaar (door de leden die een ligplaats hebben en door de leden die op de wachtlijst staan) worden ingevuld of op de Algemene ledenvergadering worden ingeleverd (of in de maand november mailen naar de secretaris). Zo weten we dat je nog steeds belangstelling hebt en houden we de ligplaatsen en de wachtlijst actueel.